Salarisadministratie

Salarisadministratie

De Salarisadministratie is een afdeling waar alle mensen die werken weleens mee te maken hebben gehad. Elk bedrijf heeft deze afdeling. Want medewerkers willen tenslotte elke maand hun salaris ontvangen en daar zorgt deze afdeling voor. Dit is, elke maand opnieuw, een belangrijke en grote klus.

Wanneer heb je contact met de Salarisadministratie?

Als je in dienst treedt bij een bedrijf, dan moet je jouw gegevens doorgeven aan deze afdeling, zij moeten bijvoorbeeld jouw bankrekeningnummer weten, maar ook jouw adres, zodat zij kunnen berekenen hoeveel reiskosten jij moet ontvangen. Als jij gaat verhuizen, moet je dit ook aan hen doorgeven, dat is dus weer een ander moment waarop jij contact met hen hebt. Maar ook voor vragen over jouw salaris kan jij bij hen terecht. Zij zullen jou altijd te woord staan en alles zo goed mogelijk uitleggen.

Wat doet de Salarisadministratie?

De hoofdtaak is natuurlijk het uitbetalen van alle salarissen. Maar voor het zo ver is, moeten zij heel veel andere taken doen. Zo moeten er elke maand heel veel mutaties verwerkt worden. Dit kunnen adreswijzigingen zijn of promoties. Maar ook declaraties die uitbetaald moeten worden, verwerken zij. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van maandelijkse mutaties. Daarnaast heb je ook nog jaarlijkse zaken die zij moeten regelen, zoals het uitbetalen van vakantiegeld, een eindejaarsuitkering of wijzigingen in pensioenpremies, etc. Als alle mutaties verwerkt zijn, gaat alles naar de accountant. Deze verwerkt alles. Als alles terugkomt van de accountant, dan zal de Salarisadministratie alles nogmaals controleren. Pas als alles gecontroleerd is, zullen de salarissen uitbetaald worden. Omdat het nog altijd mensenwerk is, kan er natuurlijk altijd een foutje insluipen. Daarom is het verstandig om jouw salarisstrook altijd te controleren. Mocht er iets niet kloppen, neem dan zo snel mogelijk contact op met de Salarisadministratie. Heb jij te weinig salaris ontvangen, dan zullen zij dit zo snel mogelijk corrigeren. Dit wordt altijd in overleg met jou gedaan. Als jij het per direct nodig hebt, wordt het per direct geregeld. Zo niet, dan krijg jij het gestort als jouw volgende salaris uitbetaald wordt. Als jij te veel gehad hebt, geldt hier eigenlijk hetzelfde voor. De manier van correctie wordt kortgesloten met jou. Er gebeurt dus niets wat jij niet weet.

Wie werken er op de Salarisadministratie?

De mensen die op deze afdeling werken, hebben allemaal een specifieke opleiding gevolgd. Zij hebben affiniteit met cijfertjes en zijn erg precies. Dit is erg belangrijk, want zij werken met het geld van alle medewerkers en dit moet natuurlijk wel goed gaan. Ook zijn zij communicatief erg sterk, want zij hebben vaak contact met medewerkers.

Deze afdeling is een belangrijke afdeling voor elk bedrijf!

Natuurlijk kan jij je salarisadministratie ook uit laten besteden door Cramer Accountants en Belastingadviseurs BV.


Delen