Salarisadministratie uitbesteden

Wordt jij ook zo moe van al die administratie? Het bijhouden van de salarisadministratie is erg tijdrovend en weinig enerverend. Voor veel bedrijven kost het veel tijd om de administratie bij te houden, tijd die je veel beter kunt steken in het echte werk dat jouw bedrijf doet. Wil je hier verandering in? Wil je minder tijd kwijt zijn aan de administratie? Geef de administratie dan uit handen. In deze blogpost schrijf ik over hoe je de salarisadministratie kunt uitbesteden. Zo houdt je meer tijd over voor jouw echte werk.

Administratiekantoren

Je kunt de salarisadministratie van jouw bedrijf eenvoudig uit handen geven. Er zijn administratie die de volledige taak op zich nemen. Je kunt hier dan terecht voor en het bijhouden van de administratie voor de salaris van jouw werknemers en ze kunnen dienen als vraagbaak wanneer werknemers vragen hebben over de salaris. Je houdt op deze manier erg veel tijd over. 

Het proces

Om een administratiekantoor te vinden dat bij jouw bedrijf past, kan soms wel een zoektocht zijn. Er bestaan veel verschillende kantoren, die allemaal net iets andere services bieden. Het is belangrijk om een administratiekantoor te vinden dat dicht bij jou in de buurt is. Zo ben je niet veel reistijd kwijt voor overleg. Wanneer je een geschikt administratiekantoor gevonden hebt, kun je in contact komen en een afspraak maken. Tijdens het gesprek wordt er gekeken naar de grootte van jouw bedrijf en welke services het administratiekantoor kan bieden en tegen welke prijs. In overleg maken jullie een afspraak en vervolgens zal het kantoor de taak van de administratie op zich nemen.

De voordelen

Het uit handen geven van de administratie is een behoorlijke investering. Het kan voor kleine bedrijven soms een iets te grote stap lijken, maar als je voordelen ziet, dan is het zeker de moeite waard. - Extra tijd. Je houdt zoveel tijd over. De administratie is een belangrijke taak dat soms wel tot 40% van de werkuren in beslag neemt. Kun je nagaan wat je met deze tijd kunt doen voor jouw bedrijf. - Correcte administratie. Er komen veel regeltjes kijken bij het correct invullen van de administratie. Wanneer je maar een klein foutje maakt, kan het feest weer helemaal opnieuw beginnen. - Extra kennis. Administratie is een opzichzelfstaand vak. Hier heb je niet voor gekozen toen je jouw bedrijf begon. Laat iemand met de juiste expertise zich buigen over de administratie. Geef de salarisadministratie uit handen en geniet van meer tijd voor jouw bedrijf. Doe wat je wilt, een bedrijf runnen, en geef de administratie uit handen aan een professioneel administratiekantoor.

Voor meer informatie spreek met Administratiekantoor  J J van Dalen.


Delen