Uitbesteding van salarisadministratie en andere administratieve taken

Als u ondernemer bent en uw boekhouding is niet uw sterkste punt dan kunt u overwegen om uw administratieve taken en salarisadministratie uit te besteden aan een bedrijf. Maar er komt heel wat bij kijken. Je kunt uw administratieve taken uitbesteden aan accountant of administratiekantoor. Maar u bent degene die beslist wat u precies wilt uitbesteden. Het scheelt u een hoop werk. Er zijn dus een hoop voordelen aan het uitbesteden hiervan. 

Meer omzet en winst
Als u uw administratieve taken uitbesteedt dan houdt u heel veel meer tijd over voor uw eigen bedrijf. Dit heeft als voordeel dat u dus meer omzet en winst kunt maken omdat u meer energie steekt in uw bedrijf zelf dan aan uw boekhouding en administratie. Let er op bij het uitbesteden van uw administratieve taken, dat u zelf ook zicht houdt op wat er speelt. Zowel als bij het personeel van uw onderneming als wat uw accountant voor u doet. Houdt dus altijd het heft in eigen handen. U bepaalt tenslotte ook wat u precies wilt uitbesteden aan uw accountant of administratiekantoor. Wat ook erg belangrijk is, is dat u heel goed duidelijk maakt hoe en wat u precies van uw accountant of administratiekantoor verwacht. Dit om onnodige verwarring te voorkomen wat onnodig tijd gaat kosten. Neem hier dan dus ook gerust de tijd voor om dit precies uit te werken. 

De beste mogelijkheden op het gebied uitbesteden
Het opstellen van facturen doen de meeste mensen gewoon zelf. Dit omdat het prettig is om dat zelf in eigen handen te hebben. Maar incasso´s innen en rekeningen betalen kunt u best door uw accountant laten doen. Als we het dan gaan hebben over de boekhouding zelf. Dan raadt ik u ten zeerste aan om dit door een gespecialiseerd persoon te doen die hierin goed geschoold is. Voor grote bedrijven is het zeker een goede overweging om salarisadministratie over te dragen aan een accountant. Evenals personeelszaken zoals, pensioenen, reiskostenvergoeding en collectieve verzekeringen. 

Bezuinigen door uitbesteding
Kunt u dan echt bezuinigen door uit te besteden? Ja! Want zoals als eerder is gezegd, als u meer tijd heeft voor uw bedrijf om meer te produceren en meer omzet en winst te maken. En daarbij natuurlijk wel geld kwijt aan het betalen van uw accountant. Maar de winst weegt op tegen het geld wat u kwijt bent aan uw accountant. Dat is het grootste voordeel van het uitbesteden van uw administratieve taken. Elke ondernemer heeft als hoofddoel om zo veel mogelijk winst te maken wat een belangrijk aspect blijft van elke bedrijfsvoering!
Benieuwd naar een verantwoordelijk Nederlands bedrijf om bijvoorbeeld uw salarisadministratie aan uit te besteden? Kijk dan eens op de site van Recura.


Delen